miercuri, 14 februarie 2024

Ai grija sa nu devii monstrul

 

Ai grija sa nu devii monstrul pe care il vanezi, spunea Nietzche. dar dintr-un anumit punct de vedere suntem monstrul pe care il vanam. Adica nu suntem prea diferiti de lucrurile care nedisplac cel mai mult in viata. Pentru a ne schimba relatia cu acel " monstru" cu situatiile neplacute, nedorite in viata si cu trasaturile interioare indezirabile, este necesar sa facem schimbari interioare. Cheia magiei este arta si stiinta transformarii noastre interioare astfel incat sa ajungem la o aliniere din ce in ce mai buna cu Sinele nostru Superior.
Ignorarea Sinelui nostru superior este esecul cel mai des intalnit. Cuiva i-ar placea sa fie pictor si isi consuma toata viata si energia sa fie pictor, sau altcineva este pictor, dar nu intelege acest lucru si nu isi da seama de dificultatile drumului de a fi pictor. De aici si dorinta de a fi altceva decat ceea ce esti cu adevarat.
Fiecare om are un curs al sau, care depinde in mare parte de sine si in parte de mediul care este natural si necesar pentru fiecare. Cel care este scos de pe drumul lui fortat, fie ca nu se intelege pe sine, fie ca mediul exterior este in opozitie, ajunge in conflict cu Universul, toate nu ii merg bine, adica sufera.
Un om a carei vointa constienta este aliniata cu Sinele Sau Superior, este sprijinit de ordinea Divina, si asta nu inseamna un drum usor.

Ideea ca gandul creeaza realitatea este adevarata, dar nu toate rezultatele care au loc in viata noastra se datoreaza in exclusivitate gandurilor noastre individuale.
De exemplu sute de oameni pot muri in dezastre naturale, cutremure, inundatii, si asta nu inseamna ca toti acei oameni erau prinsi in aceeasi mentalitate. Sigur erau cativa dintre ei care aveau ganduri fericite cand au murit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor