sâmbătă, 5 august 2023

Cauzele emotionale ale bolilor fizice – Colon – Intestin - Constipatie



Partea I:
Colonul e o parte a intestinului gros in care se digera alimentele. Este zona de triere, zona in care se separa ceea ce ii este necesar corpului, eliminand ce nu este considerat necesar, ce este considerat a fi inutil si nefolositor.
Din perspectiva NMG (Noua Medicina Germanica) durerile experimentate in plan fizic legate de colon se datoreaza fricilor, mai cu seama a fricilor legate de viata materiala/de bani. Fireste ca pe langa conflictele de ordin emotional, colonul este afectat si de alimentatie (amintesc aici carnea in exces, zaharurile care sunt greu de digerat), si chiar de pozitia in care evaluam fecalele (forma lui 4, si nu cea cu genunchii adusi la piept – vezi wc-urile turcesti). Putem ajuta corpul cu o alimentatie mai sanatoasa, putem sustine corpul cu uleiurile esentiale, chiar putem face un detox, putem lucra cu noi, cu setarile noastre in vederea rezolvarii conflictelor noastre interioare, dar cu siguranta nu vom merge in curte pentru efectuarea necesitatilor fizico-biologice😊
In cazul unei constipatii, un factor emotional puternic si profund se „lipeste” si nu reusesti sa-i dai drumul, sa lasi lucrurile libere. Gandeste-te care e lucrul pe care nu ai reusit sa-l „digeri”, care este situatia fata de care ai resentimente, ce nu ti-a „picat” bine?
Pentru a identifica mai usor tipul de conflict, atunci vom studia partea colonului afectata, astfel:
- Daca partea afectata este colonul superior, atunci conflictele sunt legate de parinti sau de superiori
- In relatiile colaterale (surori, frati, veri si colegii de acelasi nivel ca si tine) este afectat colonul mediu.
- Colonul inferior are legatura cu relatiile cu copii sau cu subalternii.
In cazul Constipatiei este vorba de emotiile si energiile care ies la suprafata, in timp ce, in cazul Cancerului de colon, este vorba si emotiile si energiile situate in adancimi.
Exprimarea emotiilor pe care le experiementam cat si intelegerea si acceptarea lor, ajuta la evitarea plasarii lor in adancime, adica ajuta la evitarea cancerului de colon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor