miercuri, 18 octombrie 2023

ATITUDINI ALE OMULUI CONȘTIENT

 Omul conștient recunoaște puterea cuvintelor și le folosește înțelept.
  ✨ Faptul că aceste semne pe care le citești pe ecran și pe care le numim cuvinte , au o anumită vibrație în forma lor scrisă sau rostită , este un lucru știut deja de mii de ani.
  ✨ Este aproape surprinzător că omul zilelor noastre , încă folosește cuvinte de vibrație joasă , care îl țin departe de armonie , în detrimentul cuvintelor de vibrație înaltă care au puterea să îl apropie tot mai mult de ceea ce este el cu adevărat.
  ✨ Nu o să vezi nici un om conștient care să înjure , sau să folosească anumite fraze sau expresii doar fiindcă așa face toată lumea.
  ✨ Un om care trăiește conștient , simte imediat vibrația și intenția din spatele unui cuvânt sau a unei formulări și folosește cuvintele pentru a sculpta cu ele în materie , simboluri ale iubirii și nu ale absenței acesteia.

 Omul conștient , știe că un alt Suflet nu apare niciodată în realitatea lui în mod întâmplător.
  ✨ Iar dacă cineva apare în realitatea lui și pare că
 „îl calcă pe nervi”, imediat intervine și întrebarea :
"Ce aspecte din mine , adânc îngropate , reprimate sau suprimate , ies acum la suprafață prin intermediul relației mele cu celălalt ?"
Fiecare relație privită în acest fel susține creșterea. Iar o astfel de atitudine aduce în timp satisfacție și împlinire.

Omul conștient învață atât din experiențele care îi sunt pe plac , cât și din cele care nu îi plac.
  ✨ Oamenii se grăbesc în general să pună etichete și să împartă lumea în bine și rău , corect și greșit și așa mai departe.
  ✨ Un om conștient știe că dacă a experimentat ceva , acel ceva a fost alegerea lui și că poate să învețe măcar o lecție de acolo , pentru ca în viitor să facă alegeri mai înțelepte.
  ✨ A nu rămâne închistat în evenimentul concret și a extrage de acolo lecțiile armonioase la nivel macro , este una din atitudinile omului conștient.

 Omul conștient alege unde își îndreaptă atenția.
  ✨ Și asta pentru că acolo unde este atenția ta este și energia ta.
Fizica cuantică ne spune că observatorul modifică realitatea observată. Cercetările din același domeniu ne spun că intenția observatorului colapsează potențialul și îl transformă în realitate experimentată.
  ✨ Nu o să vezi niciodată un om conștient canalizându-și atenția și implicit energia spre bârfă , emisiuni de vibrație joasă , filme care prezintă violență și așa mai departe.
  ✨ O să recunoști omul conștient citind o carte bună , vorbind despre ceea ce îi face plăcere și nu despre ceea ce nu îi plăce.
   O să îl poți observa canalizându-și atenția în general pe ceea ce are o vibrație înaltă și nu invers.
  ✨ A-și concentra atenția pe lucruri de vibrație joasă este văzut ca fiind un gest prin care energia se irosește inutil.
Universul are capacitatea de a ne oferi energie în mod nelimitat , dar asta nu înseamnă că trebuie să o irosim .

 Omul conștient își asumă responsabilitatea pentru experiența sa de viață.
  ✨ El știe că o experiență pe care o are acum este într-un fel sau altul creația sau alegerea lui.
 Un om conștient nu o să dea vina pe oamenii sau situațiile din jurul său pentru ceea ce simte , are sau este el.
Și asta pentru că el se recunoaște ca fiind sursa experienței sale de viață.

💫✨💫

  " Odată ce vi se dezvăluie ceea ce sunteți , odată ce deveniți conștienți de ceea ce sunteți , cel mai mare mister al ființei este dezvăluit ....
~ acela că suntem cu toții perfecți ! "
 Osho ✨


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor