joi, 1 februarie 2024

Colecția mea de rețete naturiste:



 1. Această rețetă o știu de la Părintele Gabriel Nicu.
200 g ceară de albine
150 g polen uscat
50 g propolis solid sau rășină de brad
1 lingură de ulei
Se pun toate ingredientele într-un borcan și se fierb la baie marină până se topesc toate. Se pune pe o folie cât e necesar, restul se păstrează în borcan. Se aplică așa călduț unde e nevoie, evitând articulațiile pe cât posibil. Se poate prepara o cantitate mai mare pentru probleme grave. Părintele Gabriel Nicu prepara acest plasture din 2 kg de ceară pentru a acoperi tot corpul în cazul unor probleme foarte  grave. Punea ulei de la Sf. Maslu.
Acest plasture se poate aplica de nouă ori, de seara până dimineața. După utilizare, se șterge și se retopește. Înainte de utilizare, se unge pielea cu o alifie de gălbenele. Dacă plasturele se prepară cu ulei de la Sfântul Maslu, atunci, la sfârșitul procedurilor, se arde. Concomitent, se iau calciu și minerale. Se pot face mici biluțe care se pot consuma cu atenție, deoarece atacă smaltul dinților. Din acest plasture, dacă nu e preparat cu ulei de la Sfântul Maslu, se pot face și supozitoare.


2. Ceai anticancerigen

Se amestecă 3 părți galbenele, o parte urzică, o parte coada-soricelului.
Se prepară într-un ibric trei căni de ceai pe zi, calculând 1-2 lingurițe la fiecare cană.
În cantitatea de ceai necesară pentru o zi se adaugă o jumătate de linguriță de rostopască.

# Câteva sfaturi pentru probleme gastrointestinale:

Se preferă alimentele bazice, nu cele acide.
Fructele și legumele nu se mănâncă în timpul mesei, ci între mese, deoarece fermentează în intestine.
Până la vindecare, beți suc de legume și fructe, deoarece pulpa acestora fermentează.
Includeți în alimentație alimente-medicament: in, busuioc, coriandru, suc de varza, turmeric, oregano, susan, semințe de dovleac Ca să fiți mai convinsă, citiți pe internet ce beneficii terapeutice au. Busuiocul încetinește fermentația, iar inul asigură o digestie ireproșabilă.
Pentru gastrită, e bine să luați câte o linguriță de griș nepreparat in fiecare dimineață. De ajutor pot fi și ceaiul gastric calmant și cicatrizant. În fiecare primăvară și toamnă, înghițiți o măslină cu sâmbure cu tot.#

3. Cataplasma cu argilă

Cataplasma cu argilă este bună atât pentru probleme cu oasele, cât și pentru detoxifiere in general. Se pune argilă într-o ceașcă și apoi se adaugă apă atât cât e necesară pentru a obține o pastă consistentă. Argila să nu intre în contact cu metale! Se pune pasta obținută pe o folie ( pungă de plastic desfăcută) și se aplică pe abdomen, pe spate etc. Se ține 3-4 ore, apoi se îndepărtează.

4. Unguent cu rostopască
50 g ulei de măsline
100 g ulei de cocos
15-20 g ceară de albine
80-100 g rostopască verde tocată mărunt.
Se pun toate ingredientele într-un vas emailat, la foc mic de și se amestecă încontinuu timp de 15 minute.
Se lasă amestecul de seara până dimineața în acel vas. Dimineața, se reîncălzește și se strecoară. Se păstrează la frigider. Se folosește în uz extern pentru probleme ale pielii. Se pot prepara supozitoare pentru hemoroizi foarte eficiente.

5. Cataplasmă cu hrean ras sau frunze de hrean
Frunzele de se bat bine și se stropesc cu biter suedez sau cu puțin spirt medicinal. Se pun pe o folie și se aplică. Accelerează circulația și grăbesc procesul de vindecare. Se pot combina cu alte frunze cu proprietăți vindecătoare.
6. Cataplasmă cu varză
7. Cataplasmă cu frunze de pătlagină. Există informații și pe internet despre aceste cataplasme.

8 Cataplasmă pentru sân (noduli mamari)
100 g pelin mărunțit
100 g ceară de albine rasă
Se pot pune părți egale,  dacă este nevoie de mai puțin. Se amestecă, se stropesc cu țuică și se pun în sutien, eventual peste o folie. Bucurii! Dizolvă nodulii mamari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor