sâmbătă, 17 februarie 2024

Dar, fără Iubire, totul e zadarnic.


 "Tu omule, oricare ai, fi Primește-L pe HRISTOS, pogoară-te în sac, în cenușă, în smerenie, ca să te bucuri numai de DUMNEZEUL Cel Viu.
Să nu ai altă bucurie, decât bucuria DOMNULUI DUMNEZEU.
HRISTOS vrea să găzduiască la tine, omule, oricât de păcătos ai fi.
Da, sigur o să cârtească fariseii apostați și irodianii, văzând că te-ai Împărtășit, că ÎL porți pe HRISTOS la sân, că ÎL ai în casa ta.
Totuși împarte săracilor avuțiile și dă împătrit celor pe care i-ai năpăstuit, ca să te caute HRISTOS și să te Mântuiască pe tine Cel pierdut.
Și azi cârtiți că ne Împărtășim sau că intră HRISTOS la noi, că ni se revelează în teofanie sau că predicăm și Lucrăm în via și în ogorul lui DUMNEZEU.
Noi nu ne uităm de pe lemnul Sfintei Crucii, unde ne am suit, decât la HRISTOS și la Mântuire, că aproape este întrebarea și Judecata.
Dacă HRISTOS a Mântuit pe Zaheu, deși acesta a dat numai jumătate din averea sa săracilor, darămite pe noi cei care ne-am hotărât să ne dăruim cu totul, cu trup, suflet și avere, și cu toată viața noastră lui HRISTOS.
Dar, fără Iubire, totul e zadarnic." (Schiarhiereu Nil Dorobanțu)"HRISTOS intră în casa sufletului nostru, tămăduindu-ne de frigurile păcatelor, cu condiția să ne ridicăm din căderea vicioasă a materialismului și din idolatria zeului-lut, slujindu-I doar DUMNEZEULUI Celui Viu." (Schiarhiereu Nil Dorobanțu)

"Văzându-vă apostați temniceri ai Euharistiei și hulitori ai teofaniei, noi trecem de cealaltă parte a Mării, intrând în Corabia învălurită a Sfintei Biserici prigonite împreună cu HRISTOS." (Schiarhiereu Nil Dorobanțu)

"O creștinilor, Împărtășiți-vă cu Euharistia și preocupați-vă cu DUMNEZEUL Cel Viu, ca să fiți vii și, chiar de veți muri, să înviați." (Schiarhiereu Nil Dorobanțu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor