marți, 30 iulie 2024

Cand ai o durere in sufletul tau, un fir de nisip adus de vanturile vietii care iti provoaca in interior o suferinta, nu uita de pilda celor doua scoici: urmareste perla care va iesi din tine si sufletul tau ca urmare a acestei dureri, urmareste-ti cresterea.

 


"O scoica spunea vecinei sale: Simt intr-adevar o mare durere in mine. Este ceva greu si rotund si sunt extenuata.
Cealalta scoica raspunde cu o placere aroganta: Fie laudate cerul si marea, eu nu simt nicio durere. Ma simt bine si sunt sanatoasa atat pe dinafara cat si pe dinautru. Trecea in acel moment un crab si le auzi pe cele doua scoici si spuse celei care se simtea bine si era sanatoasa:
Da, tu te simti bine si esti sanatoasa, dar durerea pe care o poarta vecina ta in ea este o perla de-o frumusete extraordinara.
Este darul cel mai mare atunci cand i se strecoara in interior un firicel de nisip, un graunte infim care o raneste, o face sa planga, sa strige, sa dispere. Zi dupa zi, transforma durerea ei intr-o perla: este lucrarea cea mai frumoasa a naturii.
Cand ai o durere in sufletul tau, un fir de nisip adus de vanturile vietii care iti provoaca in interior o suferinta, nu uita de pilda celor doua scoici: urmareste perla care va iesi din tine si sufletul tau ca urmare a acestei dureri, urmareste-ti cresterea. Numai prin incercari devenim valorosi cu adevarat."
(Bruno Ferrero)

"Într-o zi oarecare, pe înserate, un țăran s-a așezat pe pragul modestei sale case, bucurându-se de răcoarea și adierea vântului de primăvară.
Prin fața casei lui, a trecut un alt bărbat care l-a văzut pe țăranul nostru și a spus în gândul lui:
"Cu siguranță omul ăsta este un mare leneș, stă de pomană cât e ziua de mare și nici nu pare să aibă de gând să facă ceva."
La puțină vreme, a trecut un alt bărbat, care s-a gândit: "Omul ăsta se crede un Don Juan. Stă aici toată ziua și se uită la fetele care trec... poate uneori le mai și necăjește."
La scurt timp a apărut și un străin care era în trecere prin sat. El l-a văzut pe țăran stând liniștit și privind în zare și s-a gândit: "Omul ăsta chiar este un mare muncitor. A trudit toată ziua pentru ca el și familia lui să aibă ce să cultive la toamnă, iar acum se bucură de puțin timp relaxant."
Sincer vorbind, nu știm prea multe despre țăranul așezat pe pragul casei. Însă cu siguranță putem afla câte ceva despre cei trei oameni care au trecut prin fața casei lui:
primul era un leneș;
al doilea era un om rău;
al treilea era un mare muncitor.
Morala: Percepția noastră despre alții dezvăluie mai multe despre noi înșine decât despre cei pe care îi judecăm".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor