joi, 26 septembrie 2024

ȘTII CE TE DEFINEȘTE CA FIINȚĂ?


 "CINE EȘTI?

Nu ești numele tău, culoarea ochilor sau pielea ta. Nu esti școala pe care ai absolvit-o, sau o diplomă universitară, sau poziția pe care o deții unde lucrezi. Nu ești mașina pe care o conduci și nici casa în care locuiești. Nu ești călătoriile , ceea ce cumperi, sau banii. Nu ești „imaginea sau statutul”. Nu ești cu cine te-ai căsătorit și nici „standardele sociale” pe care le urmezi. Nimic din asta nu te face mai bun decât oricine, pentru că nimic din asta nu vorbește despre cine ești TU cu adevărat.

ȘTII CE TE DEFINEȘTE CA FIINȚĂ?

Ești BUNĂTATEA pe care o exprimi în vorbire, IERTAREA pe care o acorzi atunci când ești jignit și EMPATIA sinceră pe care o ai înaintea oricui îți trece calea.

Ești GENEROZITATEA pe care o împărtășești, ești TOLERANȚA față de cineva care te deranjează și SMERENIA de a nu face pe nimeni să se simtă mai puțin decât tine.

Ești INTEGRITATEA prin faptul că nu discriminezi după gusturile, obiceiurile sau poziția ta, ești GENTILEȚEA pe care o ai, tu ești BUNĂTATEA pe care o arăți aproapelui tău.

Ești INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ pe care o proiectezi atunci când gândești înainte de a vorbi, pentru a nu face rău.

Ești ZÂMBETUL pe care îl dai străinului care trece pe lângă tine ,sau LOIALITAEA pe care o împărtășești cu o altă ființă umană.

Tu ești MATURITATEA și CONGRUENȚA în ceea ce gândești, spui și ce faci.

Tu ești SINCERITATEA când te uiți în ochii celuilat și spui că te iubesc, nu din inerție, ci cunoașterea a tot ceea ce înseamnă iubirea.

Tu ești CETATEA pe care ai construit-o, BLÂNDEȚEA pe care o dăruiești, modul în care percepi pe deplin viața.

Ești FERICIREA pe care o radiezi după o durere, pentru că ai învățat că durerea este opțională atunci când decizi să înveți din ea.

Ești IUBIRE DIVINĂ, CONȘTIINȚĂ, VOINȚĂ și LUMINĂ!!!

Ești TOT UNIVERSUL și TOT UNIVERSUL ESTE ÎN TINE!!!""Dragostea poate avea trei
                        dimensiuni:
• Una este DEPENDENȚA, în care trăiesc majoritatea oamenilor.
Femeia depinde de bărbat, bărbatul depinde de femeie: se exploatează și se domină reciproc, se posedă și îl reduc pe celălalt la a fi doar o marfă.
Asta se întâmplă în lume în 99% din cazuri, de aceea iubirea, care ar trebui să deschidă porțile raiului, deschide porțile iadului.

• Alta este INDEPENDENȚA, asta se întâmplă din când în când.
Dar chiar și această posibilitate aduce nefericire, pentru că aici conflictul este aproape constant.
Nu este posibil nici un acord: ambii sunt absolut independenți și niciunul nu este pregătit să facă compromisuri.
Se oferă libertate celuilalt, dar asta seamănă mai mult cu indiferența decât cu libertatea.
Amândoi trăiesc în spațiile proprii și relația lor pare superficială; ambilor le este frică să pătrundă în profunzimea celuilalt, pentru că amândoi sunt mai atașați de libertatea lor decât de iubire.

• A treia posibilitate este INTERDEPENDENȚA.
Se întâmplă între doi oameni care nu sunt nici dependenți, nici independenți, dar în sincronizare profundă unul cu celălalt, de parcă ar respira unul pentru celălalt, un suflet în două trupuri: de fiecare dată când se întâmplă, este cu adevărat iubire.
Celelalte două sunt doar acorduri sociale, psihologice sau biologice... doar acorduri.
În al treilea caz, iubirea are ceva spiritual.
Se întâmplă foarte rar, dar de fiecare dată când se întâmplă o parte din rai coboară pe pământ."

  Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor