joi, 24 octombrie 2024

Armata îngerilor


 În rai, îngerii alcătuiesc o armată așezată per trei rânduri, după rang. Armata lor e condusa de arhanghelii Mihail și Gavril. Slujba lor în cer e rânduită astfel: se îmbracă în stihare albe îngerești și în timpul nopții bat toaca și poarta făcliile, dănțuind în jurul scaunului dumnezeiesc. La miezul nopții, mătură lumea de duhuri necurate. În ceasul acela cântă cocoșii și orice duh necurat sau drac fuge să se ascundă în iad sau în morminte, acolo unde li-i lăcașul de veci. În toate sâmbetele se împărtășesc. În noaptea de Iordan, Dumnezeu îi cheamă la sine și, mulțumindu-Ie pentru slujba de peste an, îi sloboade spunându-Ie:
- Noaptea asta e a voastră, faceți-vă și voi o dată cheful.
Și atunci îngerii se joacă și se zbenguiesc, așa cum făceau în viață. Îngerii își păstrează chipul și trupul de copil, numai că au aripi. De multe ori Dumnezeu le dă însărcinări pe acest pământ, dar nu-i poate vedea nimeni, că ochii noștri nu-i pot prinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor