Leacul minune din batrani – siropul de usturoi - mai eficient ca penicilina
Bogat
în substanțe nutritive care favorizează imunitatea, cum ar fi
vitaminele C, B1 și B6, alicina, fierul și fosforul, siropul de usturoi
este un remediu excelent pentru creșterea sănătății.
Putem lupta impotriva bolilor, bacteriilor si a
infectiilor cu ajutorul antibioticelor darnu este cea mai buna solutie, deoarece
antibioticele pot avea o multime de efecte secundare.
Cea mai buna optiune este,
fara indoiala, consumul de remedii naturale, deoarece nu vor exista efecte
secundare sau reactii adverse, totodata intarindu-ne sistemul imunitar si
redandu-ne sanatatea.
Siropul de usturoi este super sanatos si poate cel mai
natural remediu, el oferind cele mai multe beneficii pentru sanatate. este simplu
si usor de facut deoarece contine ingrediente putine si nu este costisitor.
Siropul de usturoi este ceva ce ar trebui sa ai mereu la indemana.
Efecte terapeutice
- Ameliorează catarul respirator, durerile de cap şi accelerările ritmului cardiac, reducând considerabil perioada de vindecare.
- Combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. reduce semnificativ nivelurile colesterolului.
- Siropul de usturoi reduce hipertensiunea si reintinereste ficatul.
- În ceea ce priveşte limitarea efectelor coagulării sângelui cu nivel mare de colesterol, siropul de usturoi are o acţiune protectoare foarte semnificativă, contribuind la prevenirea bolilor arteriale.
Contraindicatii:
Preparatul
este contraindicat femeilor care alăptează, persoanelor cu gastrită în
faza de criză, celor cu enterită ori cu colită de fermentaţie,
persoanelor cu boli pulmonare însoţite de tuse seacă, sanguinolentă.
Este
recomandat ca preparatul să nu fie administrat cu 10 zile înainte de
operaţie, deoarece proprietăţile antiagregante plachetare ale
usturoiului fac cicatrizarea mai lentă.
Retete:
1. Ingrediente:
- 8 căței de usturoi curățați și ușor zdrobiți;
- 200 ml miere;
- 200 ml cidru din oțet de mere.
Preparare:
Adaugi mierea și oțetul de mere peste usturoi,
după care mixează amestecul la viteză maximă timp de 15 secunde.
Compoziția formată se păstrează într-un borcan, la frigider timp de 5 zile.
După acest timp, siropul este gata, dar trebuie amestecat în fiecare zi.
2. Se amestecă foarte bine
- 10-15 căței de usturoi pisați
- 20 de linguri de miere de salcâm,
Se pune totul
într-un borcan și se lasă să macereze vreme de 2 săptămâni.
În final, se
strecoară amestecul.
Cum
trebuie consumat acest sirop:
Adaugati 2 lingurite de sirop intr-un pahar cu apa si beti din el
dimineata pe stomacul gol,imediat dupa ce v-ati trezit.
Ar trebui sa
stiti ca acest sirop este extrem de puternic si nu trebuie consumat in
mod direct. De aceea se amesteca cu apa. Usturoiul este unu dintre cele
mai sanatoase alimente de pe planeta. Are puternice efecte
anti-bacteriene si proprietati anti-virale.
Sirop de ceapă și usturoi
Ingrediente:
- 2 cepe medii
- 5 catei de usturoi
- 100 gr miere de albine lichida
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Decojim usturoiul si il taiem in felii subturi.
Punem ceapa si usturoiul intr-un borcan. Adaugam miere de albine.
Ceapa si usturoiul trebuie sa fie inmuiate in miere.
Lasam borcanul intr-un loc cald si intunecat pentru cateva ore, apoi il depozitam in frigider.
Siropul de ceapa si usturoi poate fi pastrat timp de 4 zile.
Sirop de usturoi, lămâie si miere
Ingrediente:
- 3 lamai,
- 2 capatani de usturoi (12-13 catei de usturoi)
- 120 gr miere de albine
- 100 ml apa calda
Mod de preparare:
Decojim
usturoiul si-l dam printr-o presa. Taiem lamaile in doua si le stoarcem
pentru a extrage cat mai mult suc. Eliminam samburii si bucatile de
pulpa, daca acestea cad in suc.
Punem
intr-un borcan usturoiul, sucul de lamaie si apa calda (dar nu
fierbinte) amestecata cu mierea de albine. Inchidem borcanul ermetic cu
un capac.
Punem borcanul la frigider pentru 3 zile, dupa care putem consuma siropul.
Se poate pastra la frigider pana la 2-3 saptamani.
Pentru
intarirea imunitatii, copiii trebuie sa consume cate 1 lingurita de
sirop pe zi. Adultii, in schimb trebuie sa consume o lingura de sirop
zilnic.
Modalități de a folosi uleiul de usturoi
- Tratamentul acneei
Uleiul de usturoi poate servi ca un important remediu pentru tratarea acneei.
Aplicați pasta netedă pe fața dumneavoastră. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute și clătiți-o cu apă rece.
- Imunitate
Uleiul de usturoi este antibiotic natural și poate fi utilizat pentru a trata răceala și tusea.
- Ameliorează infecția urechilor
Uleiul
de usturoi pentru infecții ale urechii este un alt remediu tradițional
pe care mamele și bunica le-ar garanta.
Se amestecă câteva picături de ulei de usturoi cu câteva picături de
ulei de măsline și se încălzește la căldură scăzută. Lăsați-o să se
răcească și depozitați preparatul într-o sticlă mică.
- Combate țânțarii
Ai
nevoie de doar câteva picături de ulei de usturoi și un tampon de
bumbac. Aplicați tamponul de bumbac cu uleiul de usturoi pe piele și
umblați liber fără frica de țânțari. Puteți, de asemenea, sa pulverizați
în jur pentru a îndepărta țânțarii.
Este recomandat un test de pe piele pentru a evita orice reacție
alergică.
- Ameliorează durerea de dinți
Puneți
câteva picături de ulei de usturoi pe o bila de bumbac și apăsați-l în
zona afectată timp de aproximativ 15-20 de minute.
- Previne pierderea părului
Pentru
cel mai bun rezultat, masați părul și scalpul cu ulei de usturoi și
lăsați-l peste noapte. Clătiți-l cu șampon ușor și apă a doua zi.
- Tratamentul mătreții
Masați scalpul bine cu ulei de usturoi. Lăsați-l peste noapte și clătiți-l cu apă rece și șampon în ziua următoare.
- Tratamentul afecțiunilor cutanate cu mâncărime
Infecțiile fungice ale picioarelor pot fi, de asemenea, tratate cu ulei de usturoi.
Inmoaie-ți picioarele în ligheanul cu apă caldă și usturoi zdrobit pentru a scăpa de infecție.
Psoriazisul este o afecțiune în care celulele pielii se combină și formează descuamare și mâncărime, pete uscate pe piele.
Doar curățați și frecați puțin ulei de usturoi pe zonele afectate și vedeți rezultatul.
Ulei de măsline cu usturoi – leac pentru dureri
reumatice, nevrite, entorse
Se prepară foarte ușor în casă și poate fi folosit
inclusiv ca ulei alimentar, pentru salate și alte mâncăruri.
- 1 cățel de usturoi și
- 1/4 de ceașcă de ulei de măsline.
Preparare:
Curățați cățelul de usturoi și tocați-l mărunt (sau
dați-l prin răzătoarea mică).
Puneți usturoiul tocat (ras) într-o tigaie
medie și adăugați ulei.
Încălziți ușor uleiul la foc foarte mic.
Asigurați-vă că nu supraîncălziți uleiul, altfel veți arde usturoiul.
Puneți
uleiul cu usturoiul într-un recipient mic, cu capac. Lăsați uleiul și
usturoiul să se infuzeze peste noapte.
2. Ingrediente:
- 1 căpățână de usturoi,
- 100 ml de ulei de măsline
Preparare
Cățeii
de usturoi se curăță de coajă, se zdrobesc și se pun într-un borcan. Se
toarnă peste ei uleiul de măsline și se închide ermetic.
Usturoiul se lasă la macerat vreme de 3 zile, apoi se strecoară.
Pentru a extrage mai bine substanțele active din usturoi, puteți folosi ulei de măsline încălzit (nu fierbinte).
Se
aplică pe zonele corpului dureroase, afectate de reumatism, nevrite, entorse
luxații sau alte dureri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.