''Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți
patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență
puternică și nu poate fi infectat.
Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este
concentrată la nivel intestinal, iar echilibrul florei intestinale este
deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului
imunitar.
Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră,
deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce
consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este
influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Vestea bună
este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora
intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar
puternic.
Primul
pe această listă obligatoriu este KEFIRUL. Este o CIUPERCĂ de culoare
albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de
bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2,
vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K,
vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și
aminoacizi.
Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste
30 de culturi de bacterii specifice - probiotice, printre care
bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului
acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora
intestinală și elimină agenții patogeni.
CIMBRUL
- este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează
foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și
ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian,
antiviral, antifungic și antiseptic.
IARBA
DE ORZ VERDE - regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea
bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are
efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului
respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește ”Pulbere
de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă
de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care
nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară
în combinație cu apă de izvor sau apă plată - 1 linguriță cu vârf de
pulbere la 1 pahar cu apă.
TĂMÂIA
- fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea
celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea
atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se
replice și să producă boala. Este COMESTIBILĂ doar tămâia naturală,
care se găsește numai în MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că se
poate CONSUMA INTERN. Se pot administra la fel de bine, capsule cu
Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele
naturiste și în unele farmacii.
CURMALELE
- întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară,
fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează
organismul de boli.
CHIMENUL
NEGRU (Nigella sativa) - stimulează sistemul imunitar și menține
sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în
farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
OREGANO
- în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de
bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129.
Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC:
- cireșele Acerola 70000
- fructele de goji 25300
- zmeura 4882
- merele roșii 4275
- merele Golden 2670
- strugurii negri 2830
- portocalele 1819
- ceaiul verde 1253
Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs
vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care
îmbolnăvesc organismul.
















Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.