miercuri, 30 august 2023

 

21

"Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.
Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi.
Nu vă lăsaţi furaţi de învăţăturile străine cele de multe feluri."
Evrei 13,7-9.
Dacă vom privi cu sinceritate la viețile bunicelor și străbunicelor noastre care au urmat cuvântul adevărului, vom constata cât de frumos și-au încheiat viața și ce plide de credință ne-au transmis.
Unele și-au știut și ceasul exact al sfârșitului, deși nu aveau diplome și studii înalte, dar nici nu puneau mai mult preț pe știință decât pe credință. Ele vorbeau mai puțin dar lucrau și se jertfeau mai mult. Nu au făcut cursuri de pedagogie ori psihologie, dar au știut să ofere o educație temeinică și profundă copiilor și nepoților.
Același cuvânt al adevărului după care și-au ghidat viața este la fel de valabil și pentru noi astăzi, cu toate că ne mândrim că ne-am dezvoltat, că am progresat tehnologic și suntem moderni în gândire.
Însă sufletul este același, indiferent de perioada istorică. Frumusețea interioară, virtuțile și mântuirea se dobândesc la fel, prin Același Dumnezeu și Domn Iisus Hristos, care a răstignit păcatul odată pentru totdeauna și a dăruit tututur oamenilor puterea de a se face cu adevărat fiii ai lui Dumnezeu, după chip și asemănare.
Bunicii noștri nu aveau prea multă carte și studii, dar aveau un simț extraordinar de a deosebi adevărul de minciună, de a se feri de învățăturile străine și eretice și de a discerne binele de rău.
Astăzi din păcate, cu atâtea masterate, doctorate și supra specializări, parcă ne lăsăm prea ușor ademeniți de ideologiile contemporane și de tot felul de amăgiri și amăgitori.
Să ne vizităm mai des moșii și strămoșii noștri din cimitirele unde se odihnesc și să le cerem un cuvânt simplu de învățătură pentru că ei sunt mai vii decât mulți vii din jurul nostru.
"Nu voi muri, ci voi fi viu şi voi povesti lucrurile Domnului."
Psalmul 117,17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor