marți, 7 mai 2024

Ficatul

 

Cele mai importante și utile alimente pentru ficat

Tot ce este de culoare galbenă  și productele  amare. Acestea sunt ierburile de culoare galbenă, cu flori galbene, sunt pelinul, imortele, ciulinul de lapte. Se prepară sub formă de infuzii.

Ciulinul de lapte(armurariu) trebuie zdrobit, se ia pulbere 1 lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese, cam 30-40 de minute, o oră înainte sau 40 de minute după masă. Nu este atât de important. Se ia cu apă călduță. Și așa timp de 5-8 luni la rând, iar ficatul tău va fi ca nou. Acesta este unul dintre cei mai puternici agenți hepatoprotectori de pe planetă, adică reface celulele hepatice.

Frunzele de păpădie, păpădia, pătlagina, urzica, măcrișul, rădăcina de brusture – ierburile sălbatice sunt foarte importante pentru ficat.

Legumele verzi cultivate, cum ar fi rucola, pătrunjelul, kale, mangold..

Ceapă, hrean și usturoi. Usturoiul este un coleretic perfect, ceea ce este extrem de important pentru ficat.

Sfecla roșie, apropo de legume rădăcinoase, este și ea foarte bună pentru ficat, la fel ca și sucul de sfeclă roșie, doar în cantități mici.

Mierea sălbatică. Complet fermentată, cu un număr mare de diastaze. Ajută ficatul să elimine cheagurile și pietrele biliare.

Prearatele fungice preparate din bazidiomicete superioare cu proprietăți hepatoprotectoare și puternice. Este vorba de trutovik, tratează pancreasul din vechime. La fel ca și ciuperca chanterelle, care conține și substanțe chinomanoză, care dizolvă, substanțele toxice, chiar și ouăle de helminți întrerup ciclurile de dezvoltare ale paraziților, așa că programul antiparazitar vă recomand să îl faceți de două ori pe an.

Toți oamenii au paraziți, singura problemă este numărul lor, etapele de dezvoltare, locurile de viețuire în organism și așa mai departe

Zahărul ar trebui exclus din alimentație, iar la aceasta ar trebui adăugate alge și fucus, deoarece acestea elimină metalele grele din organism și au un efect detoxifiant asupra ficatului.

Grapefruit-ul este, de asemenea, benefic, mai ales atunci când se urmează un program de curățare și post.

Dovleacul și semințele de dovleac sunt, de asemenea, benefice, dar nu pentru un consum constant, ci doar ca cursuri pe termen scurt, ca supliment.

Dacă intestinele nu funcționează corect, nu fac față digestiei, substanțele toxice otrăvesc ficatul, iar ficatul poate să nu facă față capacităților sale de curățare, dacă încărcătura pe el este prea mare. În zilele noastre, povara asupra ficatului este din ce în ce mai grea, iar acest lucru se datorează, printre altele, condițiilor de mediu precare și alimentelor inadecvate și nesănătoase. Este necesar să se elimine tot ceea ce distruge ficatul.

Așadar, ce distruge ficatul? Ficatul este principalul filtru și purificator al corpului nostru și suferă cel mai mult din cauza  alcoolului, în special a berii, a tutunului, a oricăror coloranți, a metalelor grele precum mercurul și plumbul și a altor substanțe chimice din alimente și, bineînțeles, din apa cu substanțe toxice. Evitați la maxim cartofii varza ardeii vinetele și roșiile !

În al doilea rând – de zahăr, de o mulțime de carbohidrați rapizi, chiar și de cei naturali amestecați cu grăsimi, nu doar de cei sintetici. Acestea vă vor da obezitate hepatică și alte boli.

 În al treilea rând – carnea și alte proteine cu greutate moleculară mare și produsele lor de descompunere sunt dăunătoare pentru ficat. Faptul este că produsele lor de descompunere, atunci când o persoană le mănâncă în cantități mari, otrăvesc ficatul și, bineînțeles, rinichii.

 Al patrulea punct este reprezentat de produsele din făină, amidonul gătit este ca un lipici, clei. Vă amintiți cum era fiert în perioada sovietică? Cine nu-și amintește, nu a prins aceste vremuri, întrebați-vă rudele și apropiații. Pentru a lipi tapetele se fierbea amidonul sau făina albă de grâu.

Un al cincilea element este un alt fel de lipici, proteina din lapte, cazeina, lipiciul de cazeină. Este un lipici minunat pentru tâmplărie. Înainte se folosea așa. Ceea ce se întâmplă de la acești clei este că celulele hepatice, hepatocitele, se lipesc într-un fel între ele. Capacitatea lor de filtrare se oprește, așa că apar varicele și hemoroizii.

 Al șaselea – mâncatul în exces în general și după ora 18:00.

 A șaptea – stresul și spasmele ulterioare afectează nutriția ficatului în sine și filtrarea sângelui de către ficat.

În al optulea rând – paraziți cum ar fi fluke hepatic, opistorchiasis și diferite tipuri de protozoare de giardia. Bineînțeles, aceștia distrug ficatul. Același opistorchus mănâncă pur și simplu celulele hepatice. Este ușor să te infectezi cu acești paraziți.

9 – viruși, diverși, da, sunt dușmani ai ficatului și provoacă hepatită, oncologie și ciroză. De exemplu, diferite virusuri ale hepatitei, citomegalovirus, epstein-barr și așa mai departe.

Dar, de asemenea, al zecelea, să știți, dragi prieteni, că paracetamolul și analogii săi nu sunt doar dăunători, ci aceste medicamente sunt principalele cauze ale locului doi în lume în ceea ce privește cauzele transplantului de ficat. Iar în Statele Unite pe primul loc. Faptul este că în compoziția paracetamolului și a analogilor săi sunt substanțe numite acetaminocen. Acesta și medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi teraflu, pe care poate ați crezut că este inofensiv. Dar această substanță distruge pur și simplu celulele hepatice.

În cazul ficatului gras, al ficatului afectat cu alcool în cazul administrării de antibiotice, antidepresive, al glicemiei ridicate și sub influența altor factori, atunci când ficatul este deja slăbit, acesta epuizează brusc rezervele de glutation, cel mai important antioxidant pentru ficat, iar apoi are loc pur și simplu necroza hepatocitelor, adică a principalelor celule ale ficatului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor