marți, 23 iulie 2024

Gândirea necesită foarte multă energie.

 


Dacă vrei cu adevărat să te schimbi, fii mult mai atent- conștient la ceea ce te deranjează, nu la ceea ce-ți place.
Atunci când ești dispus să simți durerea emoțională se produce miracolul.
Când înțelegi că nu are sens să te străduiești să alungi durerea, începi în sfârșit, să vezi buclă în care te- ai blocat.
Mintea ta este cea care te îndepărtează în permanență de durere ❗
Când spiritul tău interior decide să se confrunte cu cel care ești în realitate, devii pentru prima dată martor al trucurilor minții.
În procesul de observare, controlul minții asupra ta începe treptat să slăbească.
Gândirea necesită foarte multă energie.
Neuronii trebuie să se hrănească.
Astfel în momentul când îi răpești minții sursa de hrană- și anume convingerea că te poate ajuta- toată energia folosită pentru a o hrăni se eliberează treptat.
RENUNȚAREA reprezintă o atitudine interioară, în care nu la aparența exterioară se renunță, ci la atracția egoului față de propriile lui proiecții.
,,Renunțarea" înseamnă a renunța la tentațiile egoului, cum ar fi ura, mânia, mândria , lăcomia, egoismul, victimizarea, judecata, minciuna.
Renunțarea înseamnă, de asemenea , eliberarea din capcana dualistă a denunțării sau blocării în poziționalitățile ,, polarității contrariilor" (bun- rău, frumos- urât,
corect- greșit )
Renunțarea reprezintă o ATITUDINE și o DISCIPLINĂ INTERIOARĂ, în care nu la aparența exterioară se renunță , ci la atracția egoului față de propriile lui proiecții.
Renunțarea progresivă la energiile joase ale vinovăției, fricii, invidiei, mâniei sî mândriei ridică greutatea trecutului și curăță norii viitorului.
Renunțarea la poziționalitățile egoului diminuează influența acestuia și deschide calea pentru înțelegere și conștientizare,
și astfel apare cunoașterea Sinelui prin care conflictele se dizolvă spontan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor