- opt felii de pâine
- cinci lingurițe de ulei de măsline
- trei cartofi albi, mari
- trei căței de usturoi
- două cepe
- două ramuri de rozmarin
- un litru de supă de legume
- Sare, după gust
Cum se prepară supa de cartofi de post, preferata lui Arsenie Boca
Spălați bine cartofii și curățați-i de coajă. Tăiați-i în cuburi potrivite. Tocați ceapa fin și zdrobiți cățeii de usturoi. Puneți cartofii la fiert în apă cu puțină sare, timp de aproximativ 10 minute. Asigurați-vă că devin ușor moi.
Încingeți uleiul de măsline într-o oală și căliți ceapa până devine aurie. Adăugați usturoiul zdrobit și o ramură de rozmarin. Scurgeți bine cartofii și adăugați-i în oală, amestecându-i cu ceapa și usturoiul. Turnați supa de legume caldă și lăsați la fiert la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Pregătirea pâinii prăjite cu usturoi. Tăiați pâinea și ungeți fiecare felie cu ulei de măsline. Frecați cu usturoi și rozmarin, apoi coaceți-le la cuptor timp de 10 minute, până devin crocante.
Puneți supa într-un blender și paseazăți până obțineți o pastă omogenă. Serviți supa fierbinte, alături de felii de pâine prăjită cu usturoi.
Citiți în Click! și despre învățăturile despre post ale părintelui Arsenie Boca
Pentru Arsenie Boca, postul reprezenta un fapt esențial
Călugărul Arsenie Boca (1910 - 1989), al cărui mormânt de la Mănăstirea Prislop a devenit un loc de pelerinaj pentru numeroși români, a dus o viață austeră în care, potrivit foștilor săi apropiați, postul reprezenta un fapt esențial.
Duhovnicul îi sfătuia pe români să se roage mai mult în timpul postului dinaintea marilor sărbători. Considera acest lucru un remediu pentru boli și un ajutor sufletesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.