duminică, 22 septembrie 2024

Atât cât cuprinde sufletul lui.


Fiecare om poate oferi celorlalți doar atât cât are de dat. Atât cât cuprinde sufletul lui. Nu poți forța în vreun fel recunoştința cuiva sau cât simte să îți ofere: poți doar să vezi cât anume din ce primeşti este ce tu aştepţi.

Un om care nu are de dat un cuvânt bun, un ajutor, o îmbrățişare este un om care nu are înăuntrul lui dorința şi bucuria care să genereze manifestări față de ceilalţi.

Până oferi ceva cuiva mai întâi trebuie să îl fi creat înăuntrul tău, să fi învățat cum se simte bucuria sufletului care primeşte ceva de la tine.

Când ne supărăm pe cei care nu simt să ne ofere puţin din sufletul lor printr-un gest, ajutor, privire, să ne amintim că şi-ar dori şi ei să aibă ce să ofere, dar nu au. Că şi-ar fi dorit să nu fie atât de sărăciţi emoţional încât să nu poată oferi o fărâmă de iubire, dar nu au nimic.

Şi dacă tu ai iubirea, nu o zădărnici pentru că altcineva nu o are, ci ocroteşte-o şi dă-o mai departe... să se trezească şi sufletul adormit care ar vrea să dea, dar nu are de unde...
 Am auzit despre un om care a rămas necăsătorit intreaga lui viață și, atunci când era pe patul de moarte, la vârsta de 90 de ani, cineva l-a întrebat, "Nu te-ai însurat niciodată, dar nu ai mărturisit nimănui de ce ai făcut asta. Acum, când nu mai ai mult de trăit, ai putea să ne spui care a fost motivul tău. Dacă acest lucru este secret, îl poți dezvălui, căci nu mai ai mult și te vei sfârși. E un secret care, odată scos la iveală, nu mai are cum să-ți dăuneze."

Omul i-a răspuns, "Da, ai dreptate, este un secret. Nu am fost nicicând împotriva căsătoriei, ci am căutat mereu femeia, nevasta perfectă. Am tot căutat, și căutat, și în acest fel mi s-a risipit toată viață!"

Interlocutorul său nu s-a putut opri să-i spună, "Bine, dar pământul este imens, cuprinde atât de mulți oameni, iar cam jumătate dintre ei sunt femei. Chiar nu ai putut afla una perfectă?"

O lacrimă s-a scurs pe obrazul muribundului, iar acesta a răspuns, "Da, la un moment dat, am găsit-o!"

"Și ce s-a întâmplat? De ce nu te-ai căsătorit cu ea?"

"Era și ea în căutarea bărbatului perfect!"

✍️🧠👩‍⚕️Hai să vorbim ❤️
Despre căutări...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor