vineri, 27 septembrie 2024

"Ateii și fariseii au ca scop traiul bun." (Nil Dorobanțu)

"De aceea, cei ce vin la biserică, vin doar să facă vânzare și cumpărare pentru interese pământești, familiale, serviciu, etc." (Nil Dorobanțu)

"Azi Însuși HRISTOS dezleagă direct din Ceruri pe toți care Îl urmează, plâng și se chinuiesc. Mărturisirea este pocăința inimii arătată în afară. De unde au scornit apostații că nu poate HRISTOS în teofanii să ierte, să dezlege și să Se reveleze cui vrea? Că doar iertarea păcatelor aparține numai lui HRISTOS, de la început până la sârșit." (Nil Dorobanțu)

"Nunta este vândută pe bani și e un prilej înfricoșat de păcat, sminteală și decădere. Ba, mai mult, datinile și obiceiurile de la nuntă și de la alte sărbători creștine sunt demonice. Viitorimea nu va mai ține nici o Sf. Taină pentru decadența datinii. Ba, încă, le vor arunca definitiv și vor apuca numai păcatul, obiceiul și datina." (Nil Dorobanțu)

"Botezul e vândut pe bani, ba încă e obicei să se pună bani în apa botezului. Lepădările de satan nu sunt făcute corect, precum nici exorcismele, cum prevede Molitfelnicul. Nu se afundă de trei ori, ci stropesc ca ereticii papistași sau toarnă ca protestanții." (Nil Dorobanțu)"

Copiii voștri cresc ca vipere, balauri și fiare apocaliptice, pentru că nu mai țineți cont de poruncile dumnezeiești, de impedimente, de canoane etc. Îi creșteți pentru lumea vremelnică, nu pentru Împărăția Cerurilor. Nu îi mai creșteți Ortodox. Sunt procleți spurcați cu sângiuri și cu practici păgâne, hrăniți cu ficat în sânge, cu carne în sânge, etc. (Nil Dorobanțu)"De dragul trupului, a cărnii și a sexului, preferați să fiți afurisiți de la Euharistie și chiar de la Ortodoxie!! Realitatea evanghelică, apostolică, patristică, intransigentă și de neschimbat, este de neluat în seamă azi, pe când minciuna e pusă la locul de cinste!!" (Schiarhiereu Nil Dorobanțu, al Bisericii din catacombe a perioadei comuniste, Mărturisitor și Mucenic)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor