duminică, 6 octombrie 2024

Să fiți sănătoși! Și la vorbă aleși.


 

Cuvintele pe care le rostim sunt purtătoare de viață. Sau... de moarte. Cuvintele grele rănesc ca și armele albe, în vreme ce cuvintele bune vindecă și întăresc spiritul unui om.
Ei! Dar sa lăsăm atunci alături de noi răul sa își facă ce cap și sa nu spunem nimic? Nicidecum. Este cunoscut deja faptul că - pentru că răul sa triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.
Când vezi răul în ceea ce un om a făcut numește și confruntă răul, nu îl numi pe omul respectiv după numele răului făcut.
Acesta nu-i doar un joc de cuvinte. Este una să îi spui cuiva ca s-a purtat rău și ESTE complet diferit să îi spui ca el ESTE rău. Este una să îi spui cuiva ca a avut un comportament toxic și este diferit complet să îi spui ca el ESTE o ființă toxică. Nu-i doar o chestie de nuanță. Este de esență.
Comportamentul rău, nepotrivit sau toxic poate fi schimbat, dacă însă vorbești de un semen al tău ca fiind el însuși rău sau toxic, asta afectează însuși miezul ființei lui. Și sa nu uităm: cu cât spui asta unei ființe mai apropiate, cu atât mai distructiv e efectul.
Imaginează-ți sufletul copilului tău! Imaginează-ți sufletul omului căruia i-ai jurat dragoste veșnică. Imaginează-ți sufletul prietenului de suflet!
Imaginează-ti-le ... măcelărite.
Din păcate asta fac cuvintele.
Alege sa vindeci cu cuvintSă fiți sănătoși! Și la vorbă aleși.ele tale. Nici măcar nu îți trebuie facultatea de medicina pentru asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor