duminică, 6 octombrie 2024

Acum este așa o vreme - există o liniște înainte de furtună.

enter image description here


Ieronim din Sanaksar

Acum este așa o vreme - există o liniște înainte de furtună. Domnul așteaptă ca noi să ne pocăim, așteaptă să ne îmbarcăm pe calea mântuitoare a vieții. Domnul ne-a dat timp pentru pocăință și trebuie să trăim acest timp după Voia Lui Dumnezeu.

Roagă-te acasă, mai bine seara și noaptea, mergeți la biserică, spovediți-vă și împărtășiți-vă. Iubește-ți aproapele. Cine nu-și iubește aproapele va fi ars imediat. Dumnezeu a pregătit deja Raiul. El va fi coborât pe Pământ într-o clipă. Și înainte de aceasta, Enoh și Ilie vor fi precursorii Judecății de Apoi și vor fi uciși cu pietre. Și Sfântul Serafim de Sarov va demasca preoțimea - drumul spre iad va fi pavat cu veșminte episcopale. Vor face competiție: cine primul să arunce aurul și argintul - dar va fi prea târziu! Îngerul își va flutura aripile și tot aurul și argintul lor vor sta înaintea Tronului lui Dumnezeu.

Ieronim din Sanaksar


  Femeile sa nu-și scoată baticul din cap nici măcar noaptea. Nu vă tăiați părul. Maica Domnului scoate femeile din Iad de gîță. Nu vă machiați. Nu purtați haine bărbătești. Toate femeile care poartă haine bărbătești vor merge la război și puține se vor întoarce.

Nu spuneți cuvinte urâte copiilor atunci când sunteți supărați. Blestemul mamei le distruge pe toate.

Copii, ascultați de părinții voștri. Trebuie să luați binecuvântare de la părinții voștri pentru orice lucru. Nu contează cât de bătrâni sunt. Trebuie să existe ascultare în toate.

☦️  Dacă ați ști cât de dulce este să trăiești cu Dumnezeu!


"Mă simt fericit în fiecare zi! O astfel de bucurie trăiește în mine, vreau doar să joc și să sar de pe un picior pe altul ca un băiețel, dar sunt deja bătrân - vor spune că sunt nebun! Dacă ați ști cât de dulce este să trăiești cu Dumnezeu!" — Schiarhimandritul Ieronim din Sinahar


"

✝️ Ortodocșii antisistem nu vor rezista în vremea antihristului fără rugăciunea noetică (a minții)


enter image description here

Fiindcă sunt mulți ortodocși care luptă împotriva sistemului antihristic, fără a trăi viața Bisericii, este nevoie să se cunoască un lucru foarte important: fără curățirea inimii de patimi și fără rugăciunea de un singur gând, dobândită prin luminarea minții, nu va putea nimeni păstra rugăciunea în vremea Antihristului! Rugăciunea care va rămâne în vremea Antihristului, va fi RUGĂCIUNEA NOETICĂ (A MINȚII).

Gândul îmi spune, că în acele vremuri, cei care nu vor putea ajunge la această măsură duhovnicească, totuși, prin efortul ascetic personal, vor primi un HAR (special) de la Dumnezeu pentru a putea păstra rugăciunea la Dumnezeu!

Totodată, cei care vor încerca să lupte împotriva pecetluirii lui Antihrist, fără despătimire - adică așezarea lucrărilor puterilor sufletești (rațiune, poftă și mânie) în firescul lor -, nu vor putea să respingă pecetluirea, fiindcă ea se realizează mai întâi în suflet, apoi în trup ca o consecință a lepădării totale.

SFĂTUIRE pentru dobândirea acelui Har:

Participarea la viața Bisericii întru Adevărul credinței, simplificarea vieții, curățirea de toate patimile, postul rânduit de Biserică, privegherea și, mai ales, rugăciunea deasă: ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!"

P.S. Este o mare diferență între rugăciunea rațională (cuvântătoare) și cea noetică (a minții)!

"Acum vine ultimul timp pentru pocăință, ultima șansă ca să ne pocăim și să părăsim calea păcătoasă. În vremurile de pe urmă, atacul duhurilor răutății va fi atât de puternic, încât va afecta mintea, voința și capacitatea de a rezista. Cu greu veți ține în minte cuvintele rugăciunii - cu greu veți putea spune „Tatăl nostru... .” – îți va fi luată memoria!"Shiarhimandritul Ieronim din Sanaksar

Acum vine ultimul timp pentru pocăință, ultima șansă ca să ne pocăim și să părăsim calea păcătoasă.


Shiarhimandritul Ieronim din Sanaksar

"Acum vine ultimul timp pentru pocăință, ultima șansă ca să ne pocăim și să părăsim calea păcătoasă. În vremurile de pe urmă, atacul duhurilor răutății va fi atât de puternic, încât va afecta mintea, voința și capacitatea de a rezista. Cu greu veți ține în minte cuvintele rugăciunii - cu greu veți putea spune "Tatăl nostru ..." – îți va fi luată memoria!" — Shiarhimandritul Ieronim din Sanaksar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor