marți, 28 februarie 2023

Primăvară frumoasă 🤗😘

 Iubirea vă dăruieşte întotdeauna libertatea. Iubirea permite celuilalt să facă tot ceea ce simte că trebuie să facă. Indiferent ce hotărăşte el ca îl va transpune într-o stare de beatitudine, alegerea îi aparţine în întregime.
Dacă iubiţi persoana respectivă, îi respectaţi intimitatea. Nu vă amestecaţi în viaţa ei intimă. Nu încercaţi să impuneţi nimic fiinţei sale interioare. Cerinţa fundamentală a vieţii este următoarea: "Îl accept pe celălalt aşa cum este". Iar iubirea nu încearcă niciodată să îl schimbe pe celălalt în conformitate cu ideea pe care o avem despre el.
Nu încercaţi să ajustaţi persoana pe ici pe colo, pentru a o potrivi cu un sablon; nu procedaţi la fel ca toată lumea ! Dacă iubiţi cu adevărat, atunci nu aveţi de pus nici o condiţie. Iar dacă nu iubiţi, atunci cine vă dă dreptul să puneţi condiţii ?
Este foarte clar. Dacă iubiţi, atunci nu se pune problema unor condiţii. Iubeşti cealaltă fiinţă aşa cum este ea. Nici dacă nu iubiţi nu este nici o problemă. Nu vă priveşte ce face celălalt: nu se pune problema nici unei condiţii. Celălalt poate să facă tot ceea ce doreşte. Dacă gelozia dispare, iar iubirea rămâne totuşi prezentă, atunci viaţa voastră are ceva care merită să fie păstrat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor