marți, 28 februarie 2023

Sfatul mamei

 


Sfatul mamei

MAMĂ, SĂ NU-ȚI BAȚI JOC DE FEMEILE CARE-ȚI TREC PRIN VIAȚĂ!

Să lași loc de bună ziua, mamă! Mereu, pe unde treci, să fii om curat la suflet. Poate că unii te vor lua de prost, căci, deseori, așa pățesc oamenii buni. Dar nu-i nimic, tu să rămâi la fel! Când simți că nu-i bine, pleacă de acolo – cu bun simț, ca un om educat. Sper să îți fie de folos cei șapte ani de acasă pe care am încercat să ți-i ofer pe cât de bine am putut.
Să lași loc de bună ziua, dragule, și atunci când te simți neîndreptățit. Să spui mulțumesc, să te întorci și să pleci frumos, ca un om bine crescut. Poate că trebuia să iei acel interviu, poate că nu meritam 7 la școală, poate că trebuia să nu ai restanță la nu știu ce materie, dar, ascultă la mine, nu toți oamenii sunt drepți. Nu-i nimic, îți repet, fiecare astfel de întâmplare te face mai puternic și, poate, mai hotărât să schimbi tu ceva, să lași o urmă, o mică parte din tine, pe oriunde treci.
Și, mamă, când te vei despărți de o femeie ori ea va alege alt drum, niciodată să nu murdărești cu noroi ceea ce, până atunci, ați construit cu sfințenie. Nu se cade! Nu așa te-am educat!
Dacă femeia te înșală, chiar dacă este un gest condamnabil și deloc specific unei domnișoare cu atitudine, să nu o jignești. Nu vei face nimic altceva decât să te cobori la fel de jos ca ea. Știu că sufletul îți va fi bucăți, că-ți vei simți orgoliul de bărbat călcat în picioare. Cel mai bine, pleacă. Pleacă frumos. Nu cere explicații pentru că nu mai au rost. Nu mai căuta iubirea dintre voi, căci dacă exista măcar ar fi putut fi sinceră.
Dacă femeia alege să plece pentru că magia s-a risipit, n-o ține cu forța, n-o condamna că nu a luptat suficient pentru că doar ea știe ce a fost și este în sufletul ei. Mulțumește-i pentru clipele frumoase petrecute împreună și las-o să-și găsească fericirea. N-o jigni, îți repet, nu murdări cu noroi tot ceea ce ați construit, în doi, cu sfințenie și iubire. Nu-i oferi o ultimă amintire urâtă, nu-i demonstra că s-a înșelat în privința ta în tot timpul în care voi ați trăit o poveste frumoasă, cu bune, cu rele. Fii același bărbat frumos și educat, pe care, la un moment dat, îl iubea mai mult decât se iubea pe ea!
Să lași loc de bună ziua, mamă, pentru că nu știi pe unde te va conduce viața asta și pentru că eu te știu un bărbat educat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor