sâmbătă, 24 august 2024

Uşor?


 Este ușor să ocupi un loc în agenda telefonică, e greu să ocupi un loc în inima cuiva. Este ușor să judeci greșelile altora, greu să le recunoști pe ale tale. Este ușor să rănești pe cei care ne iubesc, este greu să ceri iertare. Este ușor să arăți victoria, greu să accepți înfrângerea cu demnitate. E ușor să spui că iubim pe cineva, e greu să dovedești. E ușor să-i critici pe ceilalți, e greu să te îmbunătățești. E usor de primit, greu de dat.
Nu contează
daca nu suntem placuti de toata lumea,
nu traim pentru a obtine aprecieri, important este sa ne placem,
important este sa fim in pace cu constiinta,
iar daca asta inseamna sa fim acceptati de cativa,
 inseamna ca cei puțini vor fi bineveniți în viața noastră.
 
Începutul

Ziua zero există pentru toată lumea, este un moment în care nu câștigi, nu pierzi, dar începi din nou.

 Ne îndepărtăm de oamenii care devin amintiri, de cei care nu rămân, de cei care, până la urmă, nu au fost niciodată acolo.

Se numește ziua zero pentru că ceea ce urmează după zero este întotdeauna un început, iar începuturile nu cunosc înfrângeri.
 
Înger sau frate

Există un înger pentru fiecare om căruia îi oferă în tăcere o mână: el este lângă noi și ne privește în ochi, ne șoptește cuvinte prețioase la urechi; își deschide larg brațele și își întinde mâinile și ne invită să credem cu tărie în ziua de mâine.

Nu se odihnește pe nori sau în locuri cerești, trăiește și se mișcă în contextele noastre, nu are aripi ușoare sau halate fluturatoare, poartă haine sportive sau elegante; îngerul la care ne referim în versuri nu este cel din tablourile pe care le admirăm atât de mult; el este ca noi oamenii, deloc diferit el trăiește pe pământ, nu rătăcește prin univers; ne vorbește, se ceartă și adesea zâmbește, este lângă noi și locuiește adesea cu noi.
Se apleacă asupra durerii și durerii tale ca un val proaspăt pe nisipul arid; dacă ura îți otrăvește inima fragilă, sufocând iubirea, producând resentimente, îți vorbește despre o piatră mai prețioasă decât aurul care sclipește și strălucește mai mult: se numește iertare.

El face lumea mai vie și mai frumoasă, este lângă tine, este îngerul tău: se numește " frate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor