sâmbătă, 6 aprilie 2024

La ce nu mai fac față? La griji, la lucruri, la "probleme", la timp, la program, la presiuni, la planuri, la socoteli, etc, etc. Oameni sănătoși, oameni cu venituri, oameni cu acoperiș deasupra capului, oameni cu căldură în casă (sau cu răcoare, când afară e prea cald), oameni cu frigidere pline, etc. Acești oameni nu mai fac față! Se înțelege simplu că nu pentru HRISTOS. Nu. Pentru lume, pentru trup. Acești oameni vor să își țină viața în mâinile lor, în puterea lor, în priceperea lor. DUMNEZEU e doar teorie. Acești oameni vor permanent "binele". Se luptă pentru acest "bine". Binele lor, binele lumii, binele trupului. Binele lui DUMNEZEU, nici nu suferă să-l audă. Din practică spun, nu inventez. Acești oameni, pentru "binele" lor își aglomerează singuri probleme peste probleme. Dar, zic ei, nu își aglomerează probleme, ci caută soluții, rezolvări.. HRISTOS e deoparte și departe. Acești oameni se sufocă în propria anormalitate și se simt victime. Simt că se jertfesc pentru binele celorlalți și că nu sunt înțeleși, nu sunt apreciați. Ba, chiar, multe probleme sunt din cauza celorlalți! Acești oameni sunt creștini. Acești oameni, duminica merg la biserică și sunt mai buni decât cei care nu merg. Acești oameni se spovedesc și se împărtășesc. Au "duhovnic". Își mai fac și niște rugăciuni. Ani și ani de zile. Nu se schimbă nimic! Problemele se înmulțesc. Din ce în ce mai mult, nu mai fac față! Dar unde e HRISTOS? Unde e DUHUL SFÂNT? Cum, dacă ani și ani și zeci de ani, eu îmi zic creștin dar nu l-am găsit pe HRISTOS; eu, în loc să omor pe omul cel vechi, îl întrețin și îl îndreptățesc tot mai mult; cum sunt creștin, unde este HRISTOS? Ba, și mai mult: acești oameni, ori sunt foarte încredințați pentru "binele" vieții lor, ori ridică din umeri: Ăsta sunt. Mai mult nu pot!.. Dar, dragule, cine îți cere mai mult?.. Nu. Ți se cere mai puțin!! Mult mai puțin pentru lume și pentru trup. Mult, mult mai puțin. Și, nu mai mult, ci doar Ceva pentru HRISTOS! Dar, nimeni nu vrea! "Truda și zdroaba voastră este pentru trup." (Nil Dorobanțu) "Munciți ca să vă munciți în iad." (Nil Dorobanțu) Ce trist! Cu HRISTOS lângă noi.. Și noi alegem lumea și trupul..

La ce nu mai fac față?
La griji, la lucruri, la "probleme", la timp, la program, la presiuni, la planuri, la socoteli, etc, etc. Oameni sănătoși, oameni cu venituri, oameni cu acoperiș deasupra capului, oameni cu căldură în casă (sau cu răcoare, când afară e prea cald), oameni cu frigidere pline, etc. Acești oameni nu mai fac față! Se înțelege simplu că nu pentru HRISTOS. Nu. Pentru lume, pentru trup.
Acești oameni vor să își țină viața în mâinile lor, în puterea lor, în priceperea lor. DUMNEZEU e doar teorie. Acești oameni vor permanent "binele". Se luptă pentru acest "bine". Binele lor, binele lumii, binele trupului. Binele lui DUMNEZEU, nici nu suferă să-l audă. Din practică spun, nu inventez.
Acești oameni, pentru "binele" lor își aglomerează singuri probleme peste probleme. Dar, zic ei, nu își aglomerează probleme, ci caută soluții, rezolvări..
HRISTOS e deoparte și departe.
Acești oameni se sufocă în propria anormalitate și se simt victime. Simt că se jertfesc pentru binele celorlalți și că nu sunt înțeleși, nu sunt apreciați. Ba, chiar, multe probleme sunt din cauza celorlalți!
Acești oameni sunt creștini. Acești oameni, duminica merg la biserică și sunt mai buni decât cei care nu merg. Acești oameni se spovedesc și se împărtășesc. Au "duhovnic". Își mai fac și niște rugăciuni. Ani și ani de zile. Nu se schimbă nimic! Problemele se înmulțesc. Din ce în ce mai mult, nu mai fac față!
Dar unde e HRISTOS? Unde e DUHUL SFÂNT?
Cum, dacă ani și ani și zeci de ani, eu îmi zic creștin dar nu l-am găsit pe HRISTOS; eu, în loc să omor pe omul cel vechi, îl întrețin și îl îndreptățesc tot mai mult; cum sunt creștin, unde este HRISTOS?
Ba, și mai mult: acești oameni, ori sunt foarte încredințați pentru "binele" vieții lor, ori ridică din umeri: Ăsta sunt. Mai mult nu pot!..
Dar, dragule, cine îți cere mai mult?.. Nu. Ți se cere mai puțin!! Mult mai puțin pentru lume și pentru trup. Mult, mult mai puțin. Și, nu mai mult, ci doar Ceva pentru HRISTOS!
Dar, nimeni nu vrea!
"Truda și zdroaba voastră este pentru trup." (Nil Dorobanțu) "Munciți ca să vă munciți în iad." (Nil Dorobanțu)
Ce trist! Cu HRISTOS lângă noi.. Și noi alegem lumea și trupul..
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor