marți, 13 februarie 2024

Timpul este o mare milă. Este dat unei persoane pentru mântuire. Sfântul Gavriil (Urgebadze)

 "Ascultă... Dacă ești cu Hristos, treci prin toate cu veselie, dar trebuie să te laşi cu totul în conducerea lui Dumnezeu. Nu-i altă soluţie decât să te îndrăgosteşti de Iisus, Care a trăit cândva în chip văzut. El continuă să fie cu noi până la sfârşitul veacurilor. Şi dacă am fi curaţi cu inima, L-am vedea şi acum."

(Pr.Arsenie Boca)

“Avem nevoie să trăim sentimentul dragostei ca să depășim strâmtorările ce ne împresoară. Nu poți simți bucuria și Învierea cu adevărat dacă nu ai suferit mai înainte. Ortodoxia înseamnă trăire, înseamnă viață, înseamnă lucrare practică. Suntem responsabili pentru moștenirea duhovnicească ce o lăsăm generației viitoare.”

— Arhim. Justin Pârvu
(10.02.1919 - 16.06.2013)▪︎Cea mai mare piedică în viață este FRICA.

▪︎Cel mai urât sentiment este URA.

▪︎Cea mai mare greșeală este să renunți.

▪︎Cel mai bun cadou este IERTAREA.

▪︎Cea mai mare putere este CREDINTA.

▪︎Cel mai frumos lucru este IUBIREA.

☦Patriarhul Serbiei Pavel


DESPRE ATAȘAMENTUL FAȚĂ DE BANI.

Banii sunt praf, dar acest praf este groaznic pentru că orbește complet ochii și pătează inima. De asemenea, este posibil, să ai bani și să nu fii dependent de ei, adică. indiferent dacă sunt acolo sau nu. Daca o persoană va fi indiferentă față de bani, atunci banii nu vor interfera cu mântuirea lui.

Sfântul Iosif (Litofkin) de la Optina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor