duminică, 28 iulie 2024

Într-o lume urâtă și superficială, numai cultura ne vindecă de vulgaritate.

 



Când vorbești mult și n-ai vocabular, e ca și când ai umbla dezbrăcat pe stradă. Pentru că am înțeles asta, mi-am petrecut toată adolescența studiind, între altele, limba română. Mi-am umplut caietele cu neologisme, vorbe de duh, paronime, calambururi, sinonime și tot soiul de alte etimologii reale sau fictive.

M-a fascinat mereu omul înzestrat cu darul cuvintelor extrase din acel nemuritor Logos divin— inelul de legătură între Creator și creatură.

A trebuit să caut singur prin biblioteci poveștile uimitoare despre Socrate și Marc Aureliu, despre Ioan Gură de Aur și Augustin din Hippona.. De la marii clasici am înțeles ce formidabilă este puterea cuvintelor!

Stăpânind verbul, poți transmite mulțimilor atât lecția greșelilor comise, cât și visul succesului abia întrezărit... Am învățat importanța pregătirii pentru orice intervenție impromptu. Precum merindele într-o bucătărie aerisită, cuvintele potrivite se așază-n cămara memoriei.

Când n-ai nimic de spus, înțelept este să asculți și să taci. Receptivitatea e o virtute subapreciată, astăzi. Germinația presupune deschidere și pasivitate. Să te lași interpelat de marile texte și să primești cuvântul maestrului experimentat, iată o formă uitată de înțelepciune.

Într-o lume urâtă și superficială, numai cultura ne vindecă de vulgaritate.
About vulgaritate!

Inainte de a scrie asta pe o tema foarte alunecoasa, as vrea sa explic un pic mai detaliat ideea de femeie vulgara. Intai sa ma lamuresc ce inseamna vulgar. Primul sens pe care il da DEX-ul este ,,grosolan, mitocanesc, ordinar”, mai are un al doilea sens de ,,lipsit de originalitate, comun, banal”. In fine, e un termen pe care il atribuim in general unor lucruri incadrate intr-o estetica a uratului, daca pot zice asa.

Si totusi vulgaritatea este cautata, vinde bine, atrage lumea ,,ca la circ”.

Astazi suntem in epoca cand a fi foarte cunoscut, popular, incepe sa devina o aspiratie destul de frecventa. Nici nu mai contează că la purtător sunt 15 ani ori 50.
Instagramul și Facebook, in special, au creat o zona destul de accesibila pentru cei ce doresc o rampa de lansare rapida. E suficient sa ai niste poze care atrag, sa creezi putin scandal sau sa provoci lumea sa reactioneze si notorietatea incepe sa creasca. Unii considera notorietatea de orice fel un mare succes.

Vulgaritatea este ca si acel circ ce atrage, iar eleganta este acel lucru ce te ridica intr-o scala de valori. Si unde punem sexy aici? Greu de spus, din sexy e foarte usor sa aluneci in vulgara, dar cu putina inteligenta poti urca spre eleganta.

Hainele de pe tine nu trebuie sa strige: atentie! vreau atentie!!!

Am avut mereu un fix, niciodata vulgara. Mi s-a parut cel mai devastator element pentru imaginea unei femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor