duminică, 27 octombrie 2024

Fiți fericiti, români, se naște Hristos! Cerul râde, pământul cânta, iar in suflet plouă cu stele. E sărbătoare!


Fiți fericiti, români, se  naște  Hristos!

Cerul râde, pământul cânta, iar in suflet plouă cu stele.
E sărbătoare!

Bucurosi, să pornim într-o călătorie interioară, catre Betleem, spre ieslea cea săracă, ca să primim darul divin, din care să împărțim, ca să avem mereu! Dacă ne oprim din dăruit sufletul coboară pe pământ si împovărat de griji rămâne limitat în cele văzute.
Va doresc sa primiți darul ceresc si să-l duceți cu voi, o viață, împărțind bucurie celor care vor sa-si scuture sufletul de povara grijilor. Poate la  rândul lor vor călători spre ieslea cea săracă, dar  bogată de darul divin, de unde vor primi bucurie, ca să ducă mai departe...si astfel, nasterea Domnului sa nu lipseasca din nici un suflet deschis. Cerul râde, pământul cântă, iar in suflet plouă cu stele.
E sărbătoare!
Se naște Hristos, faceti-i loc în suflet, că acolo e Crăciunul!

  ... SCANTEIA DE ADEVAR DIN SUFLETELE NOASTRE ...
🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Sofian Boghiu, ne intreaba pe buna dreptate, pe toti crestinii ortodocsi: "Cum asteptam noi pe Stapanul Lumii, pe Stapanul stapanilor, pe Mantuitorul neamurilor? Va gasi oare, Pruncul Iisus Hristos, cu Sfanta lui Maica un coltisor curat si odihnitor in ieslea din Betleemul inimii noastre, sau aceasta este manjita si surpata si pustiita de pacate si El nu va putea gasi in noi locasul cuviincios ca sa-Si plece capul? Si daca nu va gasi acest locsor curat ca aurul si inmiresmat cu smirna si tamaia smereniei si a rugaciunii, El nu va veni si nu Se va salaslui in noi si atunci cu adevarat nu vom avea niciun folos de nasterea Lui. EI va merge Ia altii, la aceia care il asteapta si il doresc cu adevarat."  Sfantul Ierarh Serafim Sobolev, facatorul de minuni din Sofia, zice asa: "Sfintii Parinti ai Bisericii Crestin ortodoxe, spun ca dracii tremura auzind numele Maicii Domnului, fiindca, ea L-a nascut pe Mantuitorul nostru, Fiul, Unul Nascut al lui Dumnezeu, care a stricat si va strica pana la sfarsitul veacului lucrurile diavolului, cel care cauta ss ne departeze de Hristos şi sa ne piarda pentru totdeauna.
Chipul Maicii Domnului este de nesuportat pentru draci. Diavolul uraste numele ei. Prin urmare, acest nume este mantuitor pentru noi. Este clar cat de necesar este mereu sa alergam la acoperamantul si mijlocirea rugaciunilor Preacuratei Maici a Domnului. Si cu cat ne vom ruga ei mai mult, cu atat mai mult vom simti in viata noastra acoperamantul ei si ea va fi pentru noi rugatoare neadormita inaintea Domnului nostru Iisus Hristos." Cineva a intrebat-o pe Sfanta Matrona a Moscovei de ce oamenii nu mai au putere sa lupte pentru suflet si pentru credinta. Sfanta a spus: "Poporul e hipnotizat, nu stie ce e cu el. O putere cumplita a intrat in actiune. Aceasta putere se afla in aer, patrunde peste tot. Inainte doar mlastinile si padurile de nepatruns erau locasurile acestei puteri, pentru ca oamenii frecventau Sfintele Bisericile Crestin Ortodoxe, purtau cruci la piept, in case erau aparati de Sfintele icoane, de candele aprinse si sfestanii. Dracii ocoleau astfel de case, insa acum, din cauza necredintei si a respingerii lui Dumnezeu, ei patrund si in oameni." Si iata un cuvant de invatatura minunat, pe care Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, ni l-a lasat: "- Sfintite Parinte, Arsenie, cum sa facem ca sa scapam de diavolul?” Şi Sfantul a raspuns: - Dar ce ne facem fara diavol? Pentru ca el, ispitindu-ne, ne arata cine suntem. Lupta noastra se da cu acest dusman si nu avem alt ideal, decat sa ne daruiasca Dumnezeu fericirea sa murim sfartecati si chinuiti, pentru scanteia de adevar pe care stim ca o avem in noi. Aceasta este tema, acesta este titlul, aceasta este foaia cea mai importanta din volum: lupta cu diavolul.
Pentru ca avem putere, avem o scanteie de adevar in noi si trebuie cu orice pret sa o folosim". Amin!
🙏 Cine are minte, sa ia aminte si sa implineasca ale Sfintilor Parinti, cuvinte. Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🔔.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor